Over

Mammado

In Mammado zit het woord ‘do’. Do is een Japanse term en kan vertaald worden als ‘de weg’ of ‘het pad’ van het leven. Mammado is het pad van de moeder. Wat voor een moeder zul je zijn? Hoe helpt het moederschap bij het vinden van je pad?

Deze levensvragen komen niet aan de orde tijdens de Mammado yogalessen. We zullen niet veel praten, maar vooral oefenen. Maar het doen van de yogaoefeningen helpen je nu of op een later moment bij je Mammado.

Docenten

Paula Bosman (1986)

Na mijn studie Orthopedagogiek heb ik een vierjarige yogaopleiding gedaan bij De Lijfschool in Amsterdam. Ik geef naast zwangerschaps- en postnatale yoga ook hatha yogales, ontspanningsmassages en begeleid yogavakanties in binnen- en buitenland.

Voor, tijdens en na mijn studies heb ik veel met (autistische) kinderen gewerkt. Bij Mammado werk ik nu graag met zwangere vrouwen en moeders, omdat dit een groep is waar tijd en zorgzaamheid voor jezelf extra belangrijk is. Ik vind het leuk om een moment in de week te kunnen bieden waar we hier bewust aandacht aan besteden. Zo kun je weer ontspannen, energiek en krachtig de rest van de week in.

Toen ik in 2010 begon met het volgen van yogalessen had ik nooit gedacht dat het mijn leven zo sterk zou veranderen. Yoga geeft mij veel energie en levensvreugde. Ik vind het te gek om dit met anderen te kunnen delen.

paula

 

alex1a

Alexandra Dormaar (1979)

Op het moment dat ik zwanger was van mijn eerste kindje besloot ik me op dagelijkse basis te gaan verdiepen in yoga. Bij De lijfschool heb ik de vierjarige hatha yoga opleiding gedaan. Daarna heb ik bij Birthlight de zwangerschapsyoga opleiding gedaan.

Sinds 2011 geef ik wekelijks zwangerschapsyoga en yoga les. Daarnaast werk ik al ruim 10 jaar op een advocatenkantoor op de Zuidas. Zo combineer ik het gevoel en de ratio. En breng ik de yoga naar de advocaten :)

Bij Mammado geef ik met plezier en liefde yoga aan zwangeren en jonge moeders. Ik heb bij mezelf gemerkt dat yoga steun gaf in de transities die de zwangerschap en het moederschap met zich meebrachten. Ik vind het heel bijzonder om vrouwen met de yoga te begleiden tijdens deze transities.